NS MAS

Přihlásit se

Společné stanovisko profesních a odborných organizací k revizi RVP ZV

Rubriky:Aktuality

Připojili jsme se k otevřenému dopisu na ministra školství Roberta Plagu a státního tajemníka Jindřicha Fryče.

Screenshot (9)

Doufáme, že hodnoty na kterých stojí metoda LEADER budou do kurikula vráceny a že bude zahájena odborná a transparentní debata.

„S ohledem na dobu, kdy celá společnost prochází bezprecedentní situací a vláda apeluje na sounáležitost občanů, se jeví vyškrtnutí očekávaných výstupů týkajících se vzájemné solidarity, nenásilného řešení konfliktů a ocenění přínosů spolupráce lidí při řešení konkrétních úkolů, jako naprosté nepochopení významu formálního vzdělávání při budování odolné, soudržné a udržitelné demokratické společnosti.“

Celý otevřený dopis je možné stáhnout ZDE

Mezi signatáře patří: Asociace učitelů občanské výchovy a společenských věd, z.s., NaZemi, Centrum pro demokratické učení, Člověk v tísni, Centrum občanského vzdělávání FHS UK, Antikomplex, Středisko ekologické výchovy SEVER, RomanoNet, Lipka, Agora Central Europe, Asociace pro mezinárodní otázky/Association for International Affairs a Multikulturní centrum Praha (MKC Praha)